Bramborový dort s mandlemi

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 350 g
Citronová kůra 20 g
Citronová šťáva 20 ml
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 40 g
Mandle mleté 150 g
Solamyl 30 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a šťouchadlem rozmačkáme. Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně zašleháme do směsi mleté mandle, strouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Šlehanou směs přidáme k bramborám, přisypeme Solamyl a důkladně promícháme. Nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků. Formu vymažeme tukem, naplníme bramborovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 75 minut.
  2. Vychladlý koláč nakrájíme na 8 porcí, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.