Bramborové pečivo

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Hořčičné semínko 2 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Ovesné vločky 30 g
Sůl 4 g
Voda pitná 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.
  2. Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.