Bramborové pečivo
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Hořčičné semínko |
2 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Ovesné vločky |
30 g |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
15 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.
- Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.