Pikantní omelety s rýží

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Omáčka sójová 7 ml
Pažitka 40 g
Rýže dušená 180 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 6 ks
Víno rýžové čínské 15 ml
Vývar rybí 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nalijeme studený rybí vývar, přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, přidáme cukr, sůl a promícháme. Do misky rozklepeneme vejce a metlou šleháme, až vznikne krémová hnota. V pánvi rozehřejeme olej, z krémové hmoty usmažíme dvě omelety, které položíme na talířky a necháme vychladnout. Dušenou rýži smícháme s posekanou pažitkou, rozdělíme na omelety, zavineme, šikmo rozkrojíme napůl, upravíme na 4 dezertní talířky a podáváme.