Pikantní omelety s rýží
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Omáčka sójová |
7 ml |
Pažitka |
40 g |
Rýže dušená |
180 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Víno rýžové čínské |
15 ml |
Vývar rybí |
75 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nalijeme studený rybí vývar, přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, přidáme cukr, sůl a promícháme. Do misky rozklepeneme vejce a metlou šleháme, až vznikne krémová hnota. V pánvi rozehřejeme olej, z krémové hmoty usmažíme dvě omelety, které položíme na talířky a necháme vychladnout. Dušenou rýži smícháme s posekanou pažitkou, rozdělíme na omelety, zavineme, šikmo rozkrojíme napůl, upravíme na 4 dezertní talířky a podáváme.