Dušená rýže se sardinkami

Ingredience


Citronová kůra 2 g
Citronová šťáva 25 ml
Cukr krupice 8 g
Ocet rýžový 40 ml
Pažitka 40 g
Rýže dušená 180 g
Sardinka obecná 160 g
Sůl mořská 30 g
Víno rýžové čínské 15 ml
Wasabi pasta 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
  2. Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.