Dušená rýže se sardinkami
Ingredience
Citronová kůra |
2 g |
Citronová šťáva |
25 ml |
Cukr krupice |
8 g |
Ocet rýžový |
40 ml |
Pažitka |
40 g |
Rýže dušená |
180 g |
Sardinka obecná |
160 g |
Sůl mořská |
30 g |
Víno rýžové čínské |
15 ml |
Wasabi pasta |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
- Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.