Vepřové tapas
Ingredience
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sherry brandy |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
400 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou pečeni rozkrájíme na kostičky o hraně 1 cm. Promícháme se lžičkou oregana a polovinou oleje, poté necháme hodinu marinovat v chladnu.
- V pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje a přidáme maso. Opékáme 5 minut, když začne hnědnout, přidáme papriku, sůl, pepř, sherry a zbytek oregana. Promícháme a necháme ještě 2 minuty prohřát.