Muffiny s Mozarelou a rajčaty

Ingredience


Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Koriandr 1 polévková lžíce
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 250 g
Mozzarela na pizzu 40% 120 g
Olej olivový 1 dl
Pepř bílý 3 špetka
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Smetana 2.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formičky na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Omyté rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Rajčata i Mozzarelu pokrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Omytou bazalku s koriandrem drobně pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme a očištěné šalotky krájíme nadrobno. Bylinky s šalotkou a česnekem přidáme do mísy k rajčatům. Ještě přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, sůl a pepř. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a smetanou, přidáme je k zelenině i sýru. Znovu vše dobře vymícháme a naplníme formiček. Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 minut. Poté je necháme vychladnout asi 3 minuty. Muffiny vložíme do papírových košíčků a podáváme je teplé nebo studené.