Muffiny s Mozarelou a rajčaty
Ingredience
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Koriandr |
1 polévková lžíce |
Kypřící prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
250 g |
Mozzarela na pizzu 40% |
120 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř bílý |
3 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Smetana |
2.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Formičky na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- Omyté rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Rajčata i Mozzarelu pokrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Omytou bazalku s koriandrem drobně pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme a očištěné šalotky krájíme nadrobno. Bylinky s šalotkou a česnekem přidáme do mísy k rajčatům. Ještě přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, sůl a pepř. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a smetanou, přidáme je k zelenině i sýru. Znovu vše dobře vymícháme a naplníme formiček. Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 minut. Poté je necháme vychladnout asi 3 minuty. Muffiny vložíme do papírových košíčků a podáváme je teplé nebo studené.