Jogurtové muffiny s kukuřicí, paprikou a sýrem

Ingredience


Jedlá soda 2 špetka
Jogurt bílý choceňský smetanový 300 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 150 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Polenta instantní 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé omyté papriky (zelenou a červenou) spolu s malou chilli papričkou rozpůlíme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme okapat. Do mísy vsypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Vše promícháme s nastrouhaným sýrem (80 g), dochutíme solí a pepřem.
  2. V menší misce vyšleháme olivový olej s vejcem a postupně zašleháme smetanový jogurt. Tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce, těsto dobře promícháme, poté přidáme papriky s kukuřicí a znovu vše důkladně promícháme.
  3. Formu na 12 ks muffinů vytřeme olivovým olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 35 minut. Po upečení je necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, poté vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.