Jogurtové muffiny s kukuřicí, paprikou a sýrem
Ingredience
Jedlá soda |
2 špetka |
Jogurt bílý choceňský smetanový |
300 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Kypřící prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
150 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Polenta instantní |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé omyté papriky (zelenou a červenou) spolu s malou chilli papričkou rozpůlíme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme okapat. Do mísy vsypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Vše promícháme s nastrouhaným sýrem (80 g), dochutíme solí a pepřem.
- V menší misce vyšleháme olivový olej s vejcem a postupně zašleháme smetanový jogurt. Tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce, těsto dobře promícháme, poté přidáme papriky s kukuřicí a znovu vše důkladně promícháme.
- Formu na 12 ks muffinů vytřeme olivovým olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 35 minut. Po upečení je necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, poté vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.