Hovězí plátky v hořčičné marinádě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice staroanglická |
1 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
1 kg |
Olej olivový |
50 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Cibule |
600 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sójová omáčka |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
100 ml |
Worcester |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
- Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.
- Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
- Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.
- Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.