Hovězí plátky v hořčičné marinádě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice staroanglická 1 polévková lžíce
Hovězí kýta 1 kg
Olej olivový 50 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Cibule 600 g
Olej rostlinný 40 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Mouka kukuřičná 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sójová omáčka 1.5 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Víno červené 150 ml
Voda pitná 100 ml
Worcester 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
  2. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.
  3. Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
  4. Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.
  5. Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.