Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 1 kg
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Strouhanka 70 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 30 ml
Anýz 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 60 g
Džem švestkový 150 g
Mouka kukuřičná 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 60 ml
Worcester 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.
  2. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.
  3. Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.