Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
1 kg |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
30 ml |
Anýz |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
60 g |
Džem švestkový |
150 g |
Mouka kukuřičná |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
60 ml |
Worcester |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.
- Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.