Špízy z marinovaného bůčku

Ingredience


Hovězí bok 800 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Arašídová omáčka 100 ml
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.
  2. V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
  3. V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.
  4. Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.