Špízy z marinovaného bůčku
Ingredience
Hovězí bok |
800 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Arašídová omáčka |
100 ml |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.
- V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
- V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.
- Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.