Jehněčí svíčková ve vinné marinádě

Ingredience


Jehněčí maso 800 g
Česnek 1 stroužek
Mouka kukuřičná 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sójová omáčka 1.5 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Víno červené 150 ml
Voda pitná 100 ml
Worcester 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.
  2. Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.