Jehněčí svíčková ve vinné marinádě
Ingredience
Jehněčí maso |
800 g |
Česnek |
1 stroužek |
Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sójová omáčka |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
100 ml |
Worcester |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.
- Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.