Bifteky s ohnivými játry

Ingredience


Hovězí svíčková 600 g
Pepř černý mletý 4 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 4 špetka
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citrony 1 ks
Játra drůbeží 400 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, které slabě naklepeme tupou stranou nože. Posypeme solí, pepřem, opečeme v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách 5 minut.
  2. Do jiné pánve na rozpálený olej dáme nakrájená játra. Smažíme je za stálého míchání do poloměkka. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme. Vlijeme víno, povaříme do vyvaření vína a změknutí jater. Nakonec dochutíme játra kečupem, solí, pepřem a odstavíme z ohně.
  3. Teplé bifteky podle porcí poklademe na jednotlivé talíře. Podlijeme teplými játry, na každý talíř přidáme čtvrtku citrónu. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.