Jehněčí kýta s kukuřičkami

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Jehněčí kýta 800 g
Kukuřičky 600 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 kávová lžička
Olej rostlinný 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme.
  2. Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny.
  3. Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme.
  4. Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem.
  5. Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti.