Jehněčí kýta s kukuřičkami
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Jehněčí kýta |
800 g |
Kukuřičky |
600 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
20 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme.
- Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny.
- Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme.
- Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem.
- Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti.