Sýrové rolky s bylinkami
Ingredience
Bílý jogurt |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kopr čerstvý |
50 g |
Listové těsto |
275 g |
Máta |
50 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
50 g |
Šlehačka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
200 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opereme kopr a petrželku, osušíme je, rozkrájíme nadrobno. Podrtíme piniové oříšky, sýr rozmělníme vidličkou, smícháme se smetanou, špetkou pepře a připravenými bylinkami i oříšky.
- Listové těsto rozválíme na velmi tenký plát, ze kterého nařežeme obdélníky 20 x 25 cm. Okraje obdélníků potřeme studenou vodou. Na každý obdélník k jedné straně položíme osminu sýrové směsi a pevně, úhledně srolujeme.
- Troubu rozehřejeme na 200°C (plyn na stupeň 6). Rolky položíme na plech pomazaný olejem a pečeme 20 minut do zlatohněda.
- Lístečky máty a 2 stroužky oloupaného česneku posekáme na jemno, vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou.
- Upečené rolky podáváme horké s jogurtovou omáčkou.