Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě
Ingredience
Jehněčí kotlety |
1 kg |
Olej rostlinný |
20 ml |
Anýz |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
60 g |
Džem švestkový |
150 g |
Mouka kukuřičná |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
60 ml |
Worcester |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.
- Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.
- Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.
- Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.