Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě

Ingredience


Jehněčí kotlety 1 kg
Olej rostlinný 20 ml
Anýz 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 60 g
Džem švestkový 150 g
Mouka kukuřičná 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 60 ml
Worcester 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.
  2. Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.
  3. Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.
  4. Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.