Vepřová kýta v chilli medové marinádě

Ingredience


Olej rostlinný 20 ml
Vepřová kýta 1 kg
Chilli koření mleté 0.5 polévková lžíce
Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Med včelí 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
  2. Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
  3. Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.