Vepřová kýta v chilli medové marinádě
Ingredience
Olej rostlinný |
20 ml |
Vepřová kýta |
1 kg |
Chilli koření mleté |
0.5 polévková lžíce |
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Med včelí |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
- Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.