Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě

Ingredience


Olej rostlinný 20 ml
Vepřové kotlety 1 kg
Česnek 2 stroužek
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Med včelí 100 g
Pomerančová kůra 1.5 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 80 ml
Sójová omáčka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
  2. Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
  3. Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku.