Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě
Ingredience
Olej rostlinný |
20 ml |
Vepřové kotlety |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
100 g |
Pomerančová kůra |
1.5 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
80 ml |
Sójová omáčka |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 14 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
- Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
- Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku.