Kuřecí stehna v sójové marinádě

Ingredience


Kuřecí stehna 800 g
Olej rostlinný 30 ml
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 80 ml
Med včelí 200 g
Olej rostlinný 30 ml
Sójová omáčka 2 polévková lžíce
Vegeta 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dolní kuřecí stehna očistíme, vložíme do vroucí vody a asi 8 minut vaříme. Prochladlé maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou. Pod fólií je necháme několik hodin marinovat, občas stehna obrátíme.
  2. Marinovaná stehna položíme na olejem potřený rošt a pod předem středně předehřátým grilem pečeme zhruba hodinu. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
  3. Na marinádu v misce promícháme rozpuštěný med, citronovou šťávu, vegetu, česnek, olej, sójovou omáčku a zázvor.