Kuřecí prsa v burákové krustě
Ingredience
Arašídy |
100 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Arašídy |
80 g |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo arašídové |
150 g |
Med včelí |
250 g |
Petržel - nať |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse promícháme rozpuštěný med a ostatní suroviny na marinádu. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na pruhy, vložíme do marinády a namočíme ze všech stran. Pod fólií necháme asi 3 hodiny marinovat. Špejle namočíme do vody.
- Marinované maso napichujeme na špejle a klademe na olejem potřený rošt. Pečeme na předehřátém grilu asi 6 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
- V mezičase na suché pánvi opečeme drcené arašídy. Před podáváním grilované maso v arašídech obalíme.