Kuřecí prsa v burákové krustě

Ingredience


Arašídy 100 g
Kuřecí prsa 600 g
Olej rostlinný 30 ml
Arašídy 80 g
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo arašídové 150 g
Med včelí 250 g
Petržel - nať 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme rozpuštěný med a ostatní suroviny na marinádu. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na pruhy, vložíme do marinády a namočíme ze všech stran. Pod fólií necháme asi 3 hodiny marinovat. Špejle namočíme do vody.
  2. Marinované maso napichujeme na špejle a klademe na olejem potřený rošt. Pečeme na předehřátém grilu asi 6 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
  3. V mezičase na suché pánvi opečeme drcené arašídy. Před podáváním grilované maso v arašídech obalíme.