Kuře na marocký způsob

Ingredience


Kuřecí prsa 800 g
Olej rostlinný 20 ml
Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Koření marocké 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Hrozinky 50 g
Kuskus 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.
  2. V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.
  3. Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
  4. Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.
  5. Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.
  6. Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.