Kuře na marocký způsob
Ingredience
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Koření marocké |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Hrozinky |
50 g |
Kuskus |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.
- V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.
- Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
- Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.
- Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.
- Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.