Smažené krevety v bramborovém těstě
Ingredience
Brambory |
500 g |
Citrony |
0.5 ks |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej rostlinný |
250 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Solamyl |
50 g |
Strouhanka |
75 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané brambory vaříme 30 minut v osolené vodě do měkka. Když se začnou rozpadat, scedíme je, rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pepř a Solamyl smíchaný s jedním vejcem. Vypracujeme tuhé těsto.
- Dáme stranou 12 krevet, zbytek nasekáme nadrobno, zalijeme šťávou z půlky citronu a opepříme.
- Bramborové těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme koule. Ty dlaní trochu zploštíme, do středu položíme lžíci nasekaných krevet, obalíme těstem a zformujeme do tvaru hrušky.
- Do zúžených konců „hrušek“ zabodneme odložené celé krevety.
- V mělké míse rozšleháme druhé vajíčko, strouhanku nasypeme na talíř.
- V hluboké pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C, „hrušky“ obalíme ve vajíčku a ve strouhance, následně je smažíme cca 5 minut do zlatohněda.
- Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.