Meloun plněný kompotovaným ovocem

Ingredience


Cukr moučkový 60 g
Kompot ananasový 80 g
Kompot broskvový 80 g
Kompot jahodový 80 g
Kompot malinový 80 g
Kompot mandarinkový 80 g
Kompot pomerančový 80 g
Meloun vodní 1.5 kg
Rum 80 ml
Šlehačka 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralý meloun rozkrojíme tak, aby z něj vznikla hlubší mísa (okraje můžeme ozdobně vykrájet). Meloun vydlabeme, dužinu zbavíme pecek a tvořítkem z ní vykrájíme kousky. Všechno kompotované ovoce scedíme (šťávu použijeme jinak) a necháme okapat.
  2. V míse promícháme všechno ovoce s melounovou dužinou, vložíme do vydlabaného melounu, zalijeme rumem, posypeme cukrem, promícháme a necháme dobře vychladit.
  3. Směs ovoce v melounu podáváme s ušlehanou šlehačkou.