Meloun plněný kompotovaným ovocem
Ingredience
Cukr moučkový |
60 g |
Kompot ananasový |
80 g |
Kompot broskvový |
80 g |
Kompot jahodový |
80 g |
Kompot malinový |
80 g |
Kompot mandarinkový |
80 g |
Kompot pomerančový |
80 g |
Meloun vodní |
1.5 kg |
Rum |
80 ml |
Šlehačka |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Zralý meloun rozkrojíme tak, aby z něj vznikla hlubší mísa (okraje můžeme ozdobně vykrájet). Meloun vydlabeme, dužinu zbavíme pecek a tvořítkem z ní vykrájíme kousky. Všechno kompotované ovoce scedíme (šťávu použijeme jinak) a necháme okapat.
- V míse promícháme všechno ovoce s melounovou dužinou, vložíme do vydlabaného melounu, zalijeme rumem, posypeme cukrem, promícháme a necháme dobře vychladit.
- Směs ovoce v melounu podáváme s ušlehanou šlehačkou.