Jablka v rumovém těstíčku

Ingredience


Jablka 6 ks
Olej rostlinný 70 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 100 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko.
  2. Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
  3. Podáváme přelité karamelem.
  4. Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne.