Jablka v rumovém těstíčku
Ingredience
Jablka |
6 ks |
Olej rostlinný |
70 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko.
- Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
- Podáváme přelité karamelem.
- Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne.