Telecí přírodní řízky zapečené

Ingredience


Hovězí vývar základní 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.125 ks
Sůl 1 ks
Telecí kýta 4 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.
  2. Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.
  3. V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.