Telecí přírodní řízky zapečené
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 ks |
Sůl |
1 ks |
Telecí kýta |
4 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.
- Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.
- V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.