Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 1.5 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Solamyl 1.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1.5 ks
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Ocet estragonový 1.5 polévková lžíce
Olej rostlinný 60 ml
Sójová omáčka 1.5 polévková lžíce
Solamyl 1.5 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 40 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
  2. Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.
  3. Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.