Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
1.5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Solamyl |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1.5 ks |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Ocet estragonový |
1.5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
60 ml |
Sójová omáčka |
1.5 polévková lžíce |
Solamyl |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
40 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
- Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.
- Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.