Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou
Ingredience
Badyán |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Karotka |
150 g |
Kedlubna |
120 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Sójová omáčka |
3.5 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
80 ml |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Zázvor mletý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné maso rozkrájíme na silnější nudličky. Karotku i kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenčí hranolky. Cibuli krájíme nadrobno.
- Na oleji smažíme maso s cibulí, přidáme karotku, kedlubnu, koření, zarestujeme. Poté vmícháme sójovou omáčku, víno, vývar, cukr, sůl a Solamyl, který jsme rozmíchali ve vodě. Směs pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.