Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou

Ingredience


Badyán 2 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Karotka 150 g
Kedlubna 120 g
Kuřecí prsa 600 g
Olej rostlinný 60 ml
Sójová omáčka 3.5 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 80 ml
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 250 ml
Zázvor mletý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso rozkrájíme na silnější nudličky. Karotku i kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenčí hranolky. Cibuli krájíme nadrobno.
  2. Na oleji smažíme maso s cibulí, přidáme karotku, kedlubnu, koření, zarestujeme. Poté vmícháme sójovou omáčku, víno, vývar, cukr, sůl a Solamyl, který jsme rozmíchali ve vodě. Směs pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.