Dušené hovězí s hráškovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 500 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Olej slunečnicový 60 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Víno bílé 7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.
  2. Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.
  3. Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.