Dušené hovězí s hráškovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Víno bílé |
7 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.
- Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.
- Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.