Žampiony zapečené s houbovou směsí
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.
- Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
- Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.
- Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.
- Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.
- Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.