Žampiony zapečené s houbovou směsí

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony oloupeme a dáme na pět minut vařit do vody s citronovou šťávou.
  2. Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
  3. Houby vyjmeme z vody, odřízneme hlavičky a odložíme je stranou. Nožičky posekáme nadrobno.
  4. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané nožičky, rozsekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh.
  5. Zapékací misku vymažeme olejem, hlavičky žampionů naplníme houbovou směsí a vyrovnáme je do připravené misky. Zapékáme 15 minut v předehřáté troubě.
  6. Podáváme ozdobené snítkou petrželové nati.