Kornoutky nori s omeletou a okurkou

Ingredience


Cukr krupice 25 g
Okurka salátová 50 g
Olej slunečnicový 25 g
Omáčka sojová světlá 25 ml
Řasa Nori 30 g
Řeřicha 20 g
Rýže dušená 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Víno rýžové čínské 25 ml
Vývar rybí 50 ml
Wasabi pasta 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.
  2. Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.
  3. Upravíme na dezertní talířky a podáváme.