Kornoutky nori s omeletou a okurkou
Ingredience
Cukr krupice |
25 g |
Okurka salátová |
50 g |
Olej slunečnicový |
25 g |
Omáčka sojová světlá |
25 ml |
Řasa Nori |
30 g |
Řeřicha |
20 g |
Rýže dušená |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno rýžové čínské |
25 ml |
Vývar rybí |
50 ml |
Wasabi pasta |
8 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.
- Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.
- Upravíme na dezertní talířky a podáváme.