Tuňákový salát v kornoutku nori

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Okurka salátová 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Řasa Nori 40 g
Rýže dušená 200 g
Šalotka 100 g
Sůl 8 g
Tuňák ve vlastní šťávě 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrájíme na kostičky. Salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu pokrájíme na tenké plátky, tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme okapat, vařené brambory nakrájíme na malé kostičky, šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Do misky vložíme tuňáka, trochu rozmělníme vidličkou, přisypeme brambory, okurku, vejce, šalotku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, poklademe vrstvou dušené rýže, poté vrstvou tuňákového salátu, zavineme do kornoutku, upravíme na talířky a podáváme.