Tuňákový salát v kornoutku nori
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Okurka salátová |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Řasa Nori |
40 g |
Rýže dušená |
200 g |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
8 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrájíme na kostičky. Salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu pokrájíme na tenké plátky, tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme okapat, vařené brambory nakrájíme na malé kostičky, šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Do misky vložíme tuňáka, trochu rozmělníme vidličkou, přisypeme brambory, okurku, vejce, šalotku, osolíme, opepříme a promícháme.
- Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, poklademe vrstvou dušené rýže, poté vrstvou tuňákového salátu, zavineme do kornoutku, upravíme na talířky a podáváme.