Kornoutky nori s garnáty a zeleninou

Ingredience


Garnát obecný 120 g
Hrachové lusky 170 g
Majonéza sójová 60 g
Mrkev kořen 180 g
Omáčka sójová 30 ml
Řasa Nori 40 g
Ředkev bílá 250 g
Rýže dušená 180 g
Sůl 4 g
Voda pitná 700 ml
Wasabi pasta 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrachové lusky omyjeme, podélně rozřízneme napůl, mladou mrkvičku omyjeme, rozkrájíme na plátky, ředkev omyjeme a také nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme, minutu povaříme. Vyjmeme z kastrůlku a necháme vychladnout. Do téže vody vložíme garnáty, povaříme 4 minuty. Vyloupneme, vyjmeme střívko a necháme vychladnout. Zeleninu s garnáty vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sójovou majonézu a promícháme.
  2. Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme zeleninovou směs s garnáty, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.