Kornoutky nori s garnáty a zeleninou
Ingredience
Garnát obecný |
120 g |
Hrachové lusky |
170 g |
Majonéza sójová |
60 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Omáčka sójová |
30 ml |
Řasa Nori |
40 g |
Ředkev bílá |
250 g |
Rýže dušená |
180 g |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
700 ml |
Wasabi pasta |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrachové lusky omyjeme, podélně rozřízneme napůl, mladou mrkvičku omyjeme, rozkrájíme na plátky, ředkev omyjeme a také nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme, minutu povaříme. Vyjmeme z kastrůlku a necháme vychladnout. Do téže vody vložíme garnáty, povaříme 4 minuty. Vyloupneme, vyjmeme střívko a necháme vychladnout. Zeleninu s garnáty vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sójovou majonézu a promícháme.
- Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme zeleninovou směs s garnáty, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.