Kornoutky nori s rizotem
Ingredience
Mrkev kořen |
100 g |
Olej sezamový |
15 g |
Omáčka sójová |
15 ml |
Řasa Nori |
40 g |
Rýže dušená |
200 g |
Shiitake houby |
150 g |
Wasabi pasta |
5 g |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby osušíme, odkrojíme nohy, klobočky trochu pokrájíme, mrkev očistíme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nastrouháme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev a osmahneme. Mrkev vyjmeme, do oleje vložíme houby a smažíme, dokud houby nezměknou. Houby poté vyjmeme, vložíme do misky, přidáme mrkev, dušenou rýži, zázvor, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme pastu wasabi a promícháme.
- Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme rizotem a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.