Kornoutky nori s rizotem

Ingredience


Mrkev kořen 100 g
Olej sezamový 15 g
Omáčka sójová 15 ml
Řasa Nori 40 g
Rýže dušená 200 g
Shiitake houby 150 g
Wasabi pasta 5 g
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby osušíme, odkrojíme nohy, klobočky trochu pokrájíme, mrkev očistíme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nastrouháme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev a osmahneme. Mrkev vyjmeme, do oleje vložíme houby a smažíme, dokud houby nezměknou. Houby poté vyjmeme, vložíme do misky, přidáme mrkev, dušenou rýži, zázvor, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme pastu wasabi a promícháme.
  2. Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme rizotem a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.