Kornoutky nori s grilovaným lososem
Ingredience
Losos - filety |
150 g |
Okurka salátová |
40 g |
Řasa Nori |
40 g |
Ředkev Takuan |
60 g |
Řeřicha |
60 g |
Rýže dušená |
200 g |
Wasabi pasta |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme stranou a necháme vychladnout. Salátovou okurku pokrájíme na nudličky, ředkev na slabé plátky, řeřichu sekáme nadrobno. Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme okurku, ředkev, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.