Kornoutky nori s grilovaným lososem

Ingredience


Losos - filety 150 g
Okurka salátová 40 g
Řasa Nori 40 g
Ředkev Takuan 60 g
Řeřicha 60 g
Rýže dušená 200 g
Wasabi pasta 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme stranou a necháme vychladnout. Salátovou okurku pokrájíme na nudličky, ředkev na slabé plátky, řeřichu sekáme nadrobno. Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme okurku, ředkev, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.