Hovězí kýta s čabajkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí kýta |
600 g |
Klobása - Čabajka |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
4 dl |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme na kousky rozkrájenou klobásou. Potřeme solí, pepřem, vložíme do tlakového hrnce na rozpálený olej, ze všech stran zprudka opečeme. Maso vybereme, do rozpáleného oleje vložíme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji do hněda. Opět vložíme do hrnce maso, podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a 30 minut dusíme do měkka.
- Maso vybereme, ve víně rozkvedláme mouku, vlijeme do šťávy z masa, promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.
- Měkké maso nakrájíme na plátky a poklademe na jednotlivé talíře. Polijeme připravenou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.