Hovězí kýta s čabajkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí kýta 600 g
Klobása - Čabajka 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 4 dl
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme na kousky rozkrájenou klobásou. Potřeme solí, pepřem, vložíme do tlakového hrnce na rozpálený olej, ze všech stran zprudka opečeme. Maso vybereme, do rozpáleného oleje vložíme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji do hněda. Opět vložíme do hrnce maso, podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a 30 minut dusíme do měkka.
  2. Maso vybereme, ve víně rozkvedláme mouku, vlijeme do šťávy z masa, promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.
  3. Měkké maso nakrájíme na plátky a poklademe na jednotlivé talíře. Polijeme připravenou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.