Meruňkové muffiny s kukuřičnými lupínky

Ingredience


Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Hrozinky 3 polévková lžíce
Jedlá soda 2 špetka
Mandle loupané 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Meruňky sušené 80 g
Mouka polohrubá 200 g
Sůl 1 špetka
Třtinový cukr 4 polévková lžíce
Zakysaná smetana 50 g
Džem meruňkový 4 polévková lžíce
Likér meruňkový 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 polévková lžíce
Kukuřičné lupínky 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme sušené meruňky, rozkrájíme je na proužky. 3 lžíce zlatých hrozinek omyjeme a necháme okapat.
  2. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a jedlou sodou. Přidáme 2 lžíce nahrubo strouhaných loupaných mandlí a okapané hrozinky. Směs znovu důkladně promícháme. Ve druhé míse vyšleháme změklé máslo s třtinovým cukrem do pěny. Poté přidáme zakysanou smetanu a znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu vmícháme sypkou směs.
  3. Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků.
  4. Připravíme polevu: do rendlíku přes sítko propasírujeme meruňkový džem, přimícháme lžíci vody a lžíci meruňkového likéru. Meruňkovou polevu zahřejeme a důkladně vymícháme, vychladlé muffiny potřeme, posypeme kukuřičnými lupínky, polevu necháme zatuhnout a servírujeme.