Dušené hovězí na houbách s fazolemi

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole 250 g
Hovězí maso zadní 500 g
Hříbky čerstvé 400 g
Kečup ostrý 4 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel 2 ks
Sůl 3 špetka
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.
  2. Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.
  3. Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.