Dušené hovězí na houbách s fazolemi
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole |
250 g |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Hříbky čerstvé |
400 g |
Kečup ostrý |
4 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel |
2 ks |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.
- Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.
- Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.