Sushi s tuňákem
Ingredience
Avokádo |
80 g |
Citronová šťáva |
8 ml |
Ocet rýžový |
10 ml |
Řasa Nori |
40 g |
Rýže dušená |
250 g |
Tuňák obecný |
130 g |
Wasabi pasta |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.