Sushi s tuňákem

Ingredience


Avokádo 80 g
Citronová šťáva 8 ml
Ocet rýžový 10 ml
Řasa Nori 40 g
Rýže dušená 250 g
Tuňák obecný 130 g
Wasabi pasta 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.