Brusinková omáčka k drůbeži
Ingredience
Brusinky |
450 g |
Cukr krystal |
220 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Jablka |
100 g |
Pomeranč |
1 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.
- Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.