Brusinková omáčka k drůbeži

Ingredience


Brusinky 450 g
Cukr krystal 220 g
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Jablka 100 g
Pomeranč 1 ks
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.
  2. Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.