Sushi zeleninové

Ingredience


Cukr krupice 8 g
Majonéza 15 g
Mrkev kořen 100 g
Ředkev Takuan 100 g
Rýže dušená 250 g
Salát hlávkový 80 g
Sůl 2 g
Víno rýžové čínské 50 ml
Voda pitná 40 ml
Wasabi pasta 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme majonézou. Do kastrůlku nalijeme rýžové víno, vodu, osolíme, přidáme cukr, přivedeme k varu, přisypeme mrkev s ředkví a minutu povaříme. Kastrůlek odstavíme, necháme vychladnout.
  2. Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch naneseme mrkev s ředkví, proužky salátu, pomocí podložky plněnou řasu zavineme do závitku. Okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na tác a podáváme.