Sushi zeleninové
Ingredience
Cukr krupice |
8 g |
Majonéza |
15 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ředkev Takuan |
100 g |
Rýže dušená |
250 g |
Salát hlávkový |
80 g |
Sůl |
2 g |
Víno rýžové čínské |
50 ml |
Voda pitná |
40 ml |
Wasabi pasta |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme majonézou. Do kastrůlku nalijeme rýžové víno, vodu, osolíme, přidáme cukr, přivedeme k varu, přisypeme mrkev s ředkví a minutu povaříme. Kastrůlek odstavíme, necháme vychladnout.
- Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch naneseme mrkev s ředkví, proužky salátu, pomocí podložky plněnou řasu zavineme do závitku. Okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na tác a podáváme.