Sushi s omeletou
Ingredience
Cukr krupice |
15 g |
Krabí tyčinky |
60 g |
Okurka salátová |
80 g |
Omáčka sójová |
40 ml |
Řasa Nori |
40 g |
Rýže dušená |
250 g |
Shiitake houby |
80 g |
Víno rýžové japonské - Mirin |
40 ml |
Voda pitná |
200 ml |
Wasabi pasta |
8 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby shiitake očistíme, odřízneme tuhé nohy, klobouky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, sójovou omáčkou, Mirinem, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a nakrájíme na plátečky. Krabí tyčinky rozkrojíme podélně napůl, salátovou okurku rozkrájíme na tenké plátky. Ze dvou rozkvedlaných vajec, špetky soli a pepře usmažíme omeletu. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na proužky.
- Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky okurky, proužky omelety, plátky hub a doprostřed podélně položíme půlky tyčinek. Pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku, okraj přilepíme rozmáčknutým zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na talířky a podáváme.