Suši v mangoldu
Ingredience
Kaviár |
30 g |
Losos - filety |
100 g |
Mangold |
100 g |
Rýže dušená |
200 g |
Voda pitná |
150 ml |
Wasabi pasta |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy mangoldu omyjeme, osušíme, odřízneme stonek, vložíme do kastrůlku s vroucí vodou, necháme projít varem, odstavíme a ponecháme ještě ve vodě asi minutu. Scedíme, necháme vychladnout a listy rozložíme na stůl. Syrový filet z lososa bez kůže rozkrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi.
- Na listy naneseme vrstvu dušené rýže, poklademe plátky lososa, zavineme do pevných závitků, nakrájíme na silné plátky, upravíme na tác, ozdobíme kaviárem a podáváme.