Sushi se smaženým lososem

Ingredience


Losos - filety 200 g
Mouka bramborová 20 g
Okurka salátová 80 g
Olej slunečnicový 25 g
Řasa Nori 40 g
Rýže dušená 250 g
Wasabi pasta 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet z lososa bez kůže rozkrájíme na silnější nudličky, promícháme s bramborovou moukou, vsypeme do pánve s rozpáleným olejem a dvě minuty smažíme. Lososa vyjmeme a necháme vychladnout. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na tenké plátečky.
  2. Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, poklademe lososem, posypeme okurkou, plněnou řasu zarolujeme pomocí podložky do pevného závitku, nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na tác a podáváme.