Voňavé dýňové muffiny

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Dýně 300 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Hrozinky 3 polévková lžíce
Mandle loupané 100 g
Mouka polohrubá 120 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Podmáslí 300 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 0.5 dl
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Citrónová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Hrozinky omyjeme, necháme v sítu okapat, loupané mandle pokrájíme a v teflonové pánvi je nasucho opražíme do zlatova. Dužinu z dýně rozkrájíme do rendlíku na malé kousky, přidáme k ní 0,5 dl vody a pod poklicí dýni dusíme do měkka přibližně 15 minut. Poté slijeme přes cedník, vložíme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr, vanilkový cukr, mletý muškátový oříšek, mletou skořici, mletý zázvor, mletý hřebíček, vejce a podmáslí. směs znovu rozmixujeme do hladka.
  2. Přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme do doby, než se vše spojí. Nakonec přimícháme mandle a hrozinky.
  3. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 180°C.
  4. Mezitím připravíme citrónovou polevu: do misky vsypeme moučkový cukr, přidáme citrónovou šťávu a polevu vymícháme do hladka.
  5. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vložíme do papírových košíčků, pokapeme citrónovou polevou, kandovaným ovocem (podle vlastní chuti a fantazie) a podáváme.