Mexická krůtí stehna v ostré omáčce

Ingredience


Anýz 1 kávová lžička
Arašídy 100 g
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 6 ks
Cibule 2 ks
Čokoláda hořká 50 g
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Koriandr 1 kávová lžička
Krůtí stehna 1000 g
Máslo arašídové 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).
  2. Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.
  3. Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.
  4. Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.
  5. Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.
  6. Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.