Mexická krůtí stehna v ostré omáčce
Ingredience
Anýz |
1 kávová lžička |
Arašídy |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
6 ks |
Cibule |
2 ks |
Čokoláda hořká |
50 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Koriandr |
1 kávová lžička |
Krůtí stehna |
1000 g |
Máslo arašídové |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).
- Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.
- Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.
- Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.
- Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.
- Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.