Karibská kuřecí stehna

Ingredience


Celer řapíkatý 250 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Kari koření 2 kávová lžička
Kuřecí stehna 4 ks
Limetka 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí sehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, rozdělíme na špalíčky a paličky, poté vložíme do mísy.
  2. Z 2 limetek ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupané stroužky česneku rozsekáme nadrobno, smícháme s limetkovou šťávou i kůrou, osolíme, opepříme, vzniklou směsí potřeme porce kuřete. Mísu zakryjeme a maso dáme marinovat do ledničky. Během marinování občas obrátíme. Maso necháme v marinádě minimálně dvě hodiny, ideální však je nechat porce naložené přes noc.
  3. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme, otrháme lístky (ty uschováme na ozdobu), řapíky nakrájíme na plátky.
  4. Porce kuřete vyjmeme z marinády, osušíme a vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme z obou stran do zlatova, přidáme cibuli a celer, podusíme do měkka.
  5. Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
  6. Do kastrolu ke kuřeti přidáme vývar i kari koření, zamícháme a dusíme ještě 20 minut, poté přimícháme odloženou marinádu. Nakonec kastrol s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Porce rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme řezy limetky a lístky celeru.