Karibská kuřecí stehna
Ingredience
Celer řapíkatý |
250 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Limetka |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí sehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, rozdělíme na špalíčky a paličky, poté vložíme do mísy.
- Z 2 limetek ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupané stroužky česneku rozsekáme nadrobno, smícháme s limetkovou šťávou i kůrou, osolíme, opepříme, vzniklou směsí potřeme porce kuřete. Mísu zakryjeme a maso dáme marinovat do ledničky. Během marinování občas obrátíme. Maso necháme v marinádě minimálně dvě hodiny, ideální však je nechat porce naložené přes noc.
- Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme, otrháme lístky (ty uschováme na ozdobu), řapíky nakrájíme na plátky.
- Porce kuřete vyjmeme z marinády, osušíme a vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme z obou stran do zlatova, přidáme cibuli a celer, podusíme do měkka.
- Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
- Do kastrolu ke kuřeti přidáme vývar i kari koření, zamícháme a dusíme ještě 20 minut, poté přimícháme odloženou marinádu. Nakonec kastrol s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Porce rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme řezy limetky a lístky celeru.