Cappuccino muffiny s tvarohovým krémem

Ingredience


Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Lučina 250 g
Smetana 16% (pochoutková) 1 dl
Smetana ke šlehání 33% 1 dl
Vanilkový lusk 1 ks
Cappuccino instantní 25 g
Cukr krupice 125 g
Kakao 1 polévková lžíce
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Likér kakaový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mouka polohrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Kakao 1 kávová lžička
Skořicový cukr 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme jemný tvarohový krém: do mísy vložíme přírodní sýr Lučinu, přidáme k němu 2 čerstvé žloutky, sladkou i lahůdkovou hustou smetanu (zakysanou) a cukr. Meněí vanilkový lusk podélně rozkrojíme a tupou stranou nože dřeň seškrábneme k sýru. Poté krém vyšleháme elekrickým šlehačem. Šleháme při středních obrátkách do doby, než bude nadýchaný. Následně krém zakryjeme a dáme do chladničky.
  2. Formu na 12 kusů větších muffin (nebo 24 kusů mini-muffin) vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  3. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sůl, přidáme lžíci kakaa, 2 sáčky rozpustného cappuccina a směs promícháme. V druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem, kávovým likérem a žloutky do pěny. Poté přidáme čerstvý sýr Lučinu, podmáslí a znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
  4. Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Krém dáme do cukrářského pytlíku s větší hubičkou, muffiny jím ozdobíme. Krém na 6 kusech ozdobně posypeme přes sítko kakaem, dalších 6 kusů posypeme skořicovým cukrem a servírujeme.