Singapurské kuřecí nudle

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 400 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Fazolové výhonky 400 g
Kuřecí prsa 500 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Nudle vlasové 250 g
Ocet 1 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 70 ml
Sojová omáčka 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.
  2. Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.
  3. Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.
  4. Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.