Singapurské kuřecí nudle
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Fazolové výhonky |
400 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Nudle vlasové |
250 g |
Ocet |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
70 ml |
Sojová omáčka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.
- Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.
- Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.
- Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.