Restované kuře v pikantní zázvorové omáčce
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Fazolové výhonky |
300 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Rýže dušená |
600 g |
Sojová omáčka |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nahrubo posekáme zázvor, česnek, jarní cibulku a sušené chilli papričky, na malé kostky nakrájíme velké rajče. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
- Na velké pánvi v rozpáleném oleji 3 - 4 minuty opékáme kuřecí proužky, poté přidáme cibulku s česnekem a společně ještě asi 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme nakrájené rajče a krátce povaříme.
- Sójovou omáčku a ocet smícháme s tmavým sezamovým olejem, sekaným zázvorem i chilli papričkami, přidáme ke kuřecímu masu a přivedeme k varu. Přimícháme fazolové výhonky a když se směs opět začne vařit, ještě ji minutu povaříme, následně odstavíme.
- Na talíře upravíme dušenou rýži, na kterou navršíme restovanou kuřecí směs.