Restované kuře v pikantní zázvorové omáčce

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Fazolové výhonky 300 g
Kuřecí prsa 500 g
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Rýže dušená 600 g
Sojová omáčka 2 polévková lžíce
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nahrubo posekáme zázvor, česnek, jarní cibulku a sušené chilli papričky, na malé kostky nakrájíme velké rajče. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
  2. Na velké pánvi v rozpáleném oleji 3 - 4 minuty opékáme kuřecí proužky, poté přidáme cibulku s česnekem a společně ještě asi 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme nakrájené rajče a krátce povaříme.
  3. Sójovou omáčku a ocet smícháme s tmavým sezamovým olejem, sekaným zázvorem i chilli papričkami, přidáme ke kuřecímu masu a přivedeme k varu. Přimícháme fazolové výhonky a když se směs opět začne vařit, ještě ji minutu povaříme, následně odstavíme.
  4. Na talíře upravíme dušenou rýži, na kterou navršíme restovanou kuřecí směs.