Australský kuřecí salát s melounem

Ingredience


Čekanka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Kiwi 2 ks
Kuřecí prsa 500 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Meloun žlutý 0.5 ks
Ocet bílý vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Řeřicha 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na centimetrové kostky. Oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku, který pak ve velké pánvi na lžíci hodně zahřátého oleje jednu minutu restujeme. Ke zkřehlému česneku přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání 4-5 minut do zlatova opékáme. Obsah pánve potom přendáme do větší misky, kde ho necháme vystydnout.
  2. Dále připravíme salátový dresink. Ve středně velké míse smícháme med s hořčicí a bílým vinným octem. Do směsi zašleháme 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky mletého pepře.
  3. Z půlky žlutého melounu lžící vybereme semena a kulatou lžičkou z dužiny vykrájíme kuličky. Potom oloupeme kiwi, podélně je překrojíme a rozkrájíme na plátky.
  4. Opečené kuřecí kousky, melounové kuličky a půlměsíčky kiwi přidáme do mísy s dresinkem a opatrně, ale dobře promícháme.
  5. Na talíře položíme listy červené čekanky a na ně upravíme salát, který pokapeme zbylým dresinkem a ozdobíme listy řeřichy.