Australský kuřecí salát s melounem
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Kiwi |
2 ks |
Kuřecí prsa |
500 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Meloun žlutý |
0.5 ks |
Ocet bílý vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Řeřicha |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme studenou vodou, osušíme ubrouskem a nakrájíme na centimetrové kostky. Oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku, který pak ve velké pánvi na lžíci hodně zahřátého oleje jednu minutu restujeme. Ke zkřehlému česneku přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání 4-5 minut do zlatova opékáme. Obsah pánve potom přendáme do větší misky, kde ho necháme vystydnout.
- Dále připravíme salátový dresink. Ve středně velké míse smícháme med s hořčicí a bílým vinným octem. Do směsi zašleháme 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky mletého pepře.
- Z půlky žlutého melounu lžící vybereme semena a kulatou lžičkou z dužiny vykrájíme kuličky. Potom oloupeme kiwi, podélně je překrojíme a rozkrájíme na plátky.
- Opečené kuřecí kousky, melounové kuličky a půlměsíčky kiwi přidáme do mísy s dresinkem a opatrně, ale dobře promícháme.
- Na talíře položíme listy červené čekanky a na ně upravíme salát, který pokapeme zbylým dresinkem a ozdobíme listy řeřichy.