Dušený losos s avokádem a koriandrem
Ingredience
Avokádo |
400 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Cukr krupice |
1 špetka |
Koriandr čerstvý |
60 g |
Koriandr mletý |
8 g |
Losos - filety |
400 g |
Ocet vinný |
25 ml |
Olej olivový extra panenský |
60 g |
Pampeliškové listy |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata Cherry |
400 g |
Šalotka |
160 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme najemno, listy pampelišky natrháme na menší kousky, rajčátka rozpůlíme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme avokádo a osmahneme. Přiložíme plátky lososa a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým koriandrem, vinným octem, špetkou cukru, promícháme a odstavíme. Lososa s avokádem upravíme na talířky, posypeme lístky koriandru, pampeliškou, šalotkou, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme rajčátky a podáváme.