Dušený losos s avokádem a koriandrem

Ingredience


Avokádo 400 g
Citronová šťáva 40 ml
Cukr krupice 1 špetka
Koriandr čerstvý 60 g
Koriandr mletý 8 g
Losos - filety 400 g
Ocet vinný 25 ml
Olej olivový extra panenský 60 g
Pampeliškové listy 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata Cherry 400 g
Šalotka 160 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme najemno, listy pampelišky natrháme na menší kousky, rajčátka rozpůlíme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme avokádo a osmahneme. Přiložíme plátky lososa a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým koriandrem, vinným octem, špetkou cukru, promícháme a odstavíme. Lososa s avokádem upravíme na talířky, posypeme lístky koriandru, pampeliškou, šalotkou, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme rajčátky a podáváme.